2024-04-28, Sekmadienis
En   Ru  
APIE MŪSŲ VEIKLĄ
Leidyklos vadovas-rašytojas
УКРАIНА. Повстання робoтів
KNYGA-ALBUMAS
GYVYBINĖ ENERGIJA
RUOŠIAMA SPAUDAI. Vienoje komandoje su Laiku
ATMINIMO MEDIS
AR JAU LAIKAS ŠOKTI PRO LANGĄ?
TAI, KO NEPASAKO PSICHOLOGAI
LIKIMINĖS INFORMACIJOS PANAUDOJIMAS
PASVEIK GYVENIMU. SEMINARAI
LIKIMINIAI ŽENKLAI
Egoterapiniai sveikatingumo energetikos kursai
IŠSIKALBĖJIMO TERAPIJA
KOKS BŪSI RYTOJ? FB. KTV plius
KAIP LEMTIES DOVANA (FEP)
LAO SIUNIO SVEIKATINGUMO GYVYBINĖ ENERGETIKA
Energetiniai negatyvumo valymo kursai
Egoterapija. Autohipnozė
Energetiniai seminarai ne tik abiturientams
KNYGYNĖLIS
Knygos darželinukams, pradinukams
Aleksandras Alekseičikas... Dėl savęs, tavęs, nesvetimo
Eksperimentinis seminaras. Alytaus TAU
2024. Bendruomenės
VAISTAŽODŽIAI
Kraujo kvapas. Kur dingo ES?
Vievis. Renginiai. Susitikimai
Kontaktai
     
  Naujas skyrelis „LIKIMINĖS INFORMACIJOS PANAUDOJIMAS“
2024. Bendruomenės

APIE BENDRAVIMĄ 2024

Kuo labiau mūsų neramus laikmetis prikausto prie kasdienių aktualijų, tuo mažiau žmogui laiko lieka rūpintis savimi, savo energetika, savo sveikatingumu. O turėtų būti kaip tik atvirkščiai – kuo daugiau minčių, jėgų atima išoriniai veiksniai, tuo daugiau dėmesio reikėtų skirti savo energetiniam kompensavimui kad išlaikyti dvasinį, energetinį balansą, kad nugalėti visus laikmečio sunkumus.

Tai, kad vis rečiau vyksta energetiniai seminarai, kurie prieš keletą metų buvo ypač paklausūs, rodo, kad daugelis prarado pasitikėjimą savimi, laikmečiu, dažniau renkasi vaistus, o ne energetines sveikatingumo galimybes.

Aš, kaip ir anksčiau, ieškau vis naujų energetinių šaltinių, jais naudojuosi pats – turėdamas 78 metus dirbu ankstesniu tempu, leidžiu savo ir kitų autorių knygas (sausio mėnesį išleidau savo ir V. Kuprio knygą „Palaimink save“, vedu seminarus, naudojuosi visomis gamtos žmogui duotomis dovanomis.

Panašiai kaip ir negalintiems nueiti į bažnyčią „Marijos radijas“ transliuoja šv. Mišias per radiją, taip ir aš, negalintiems užsisakyti energetinius seminarus, darau Gyvybinės energetikos tematikos video įrašus. Juos visus galite išklausyti mūsų leidyklos svetainėje www.tryszvaigzdutes.lt skyreliuose „Pasveik gyvenimu“, „Gyvybinė energija“.

Kituose skyreliuose galite sužinoti apie mūsų leidyklos knygas, apie galimybę patiems pas mus išsileisti savo knygą.

Skyrelyje BENDRUOMENĖS rasite, kaip prisijungti prie mano vedamų seminarų ZOOM platformoje.

Tai, kad visai neseniai įvyko mieli seminarai su Vievio bendruomene, Alytaus TAU, teikia viltį, kad laikmečio šalti gūsiai užpustė ne visų galvas ir širdis.

Visada laukiu kvietimų iš Skuodo, Biržų, Rokiškio, Virbalio, Pagėgių ir iš visų pakraščių, kurie man yra Lietuvos centrai.

Visada galite man paskambinti, pasitarti, pasikonsultuoti tel. +370 687 75147, parašyti el. p. JeronimasL@gmail.com

 

Linkėdamas bendruomenių nariams ir vadovams visokeriopos sėkmės, energijos –

Jeronimas Laucius,

rašytojas pozityvistas, leidėjas, energetinių seminarų vedėjas,

Lietuvos „Žinijos“ draugijos Pozityvistų klubo steigėjas ir lektorius

 

 

 

 

 

 

 

Balandžio 9 d. 17 val. įvyks Lietuvos „Žinijos" draugijos

POZITYVISTŲ ir SENJORŲ klubų seminaras-diskusija

Lektoriai: VU doc. dr. Artūras Bautrėnas, energetinių seminarų vedėjas Jeronimas Laucius

KADA PASKUTINĮ KARTĄ KALBĖJAISI SU SAVO LIKIMU?

Kodėl vieniems viskas klostosi tarsi atsitiktinai sėkmingai, o kitiems atsitiktinumai – vien nesėkmės ir praradimai? Kaip atrasti likiminius dėsnius, kaip bendrauti su Likimu, kad eitume tik sėkmingiausiais Likimo keliais.

 

KAM LEMTA, PRISIJUNKITE:

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/75883127579?pwd=hpWkbgRVXU0VR7VPyvUnG81slodbX3.1

Meeting ID: 758 8312 7579
Passcode: 7jr4qD

 

 

Norintys dalyvauti seminare asmeniškai turi iš anksto registruotis el.  p. JeronimasL@gmail.comtel. +370 687 75147

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VYKSTA REGISTRACIJA Į NAUJOS 2024 METŲ PROGRAMOS ENERGETINIUS SEMINARUS, INDIVIDUALIUS KURSUS, SUSITIKIMUS

skelbimas 2024-01-30_small.jpg

 

Laukiu kvietimų

tel. +370 687 75147, el. p. JeronimasL@gmail.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susitikime ir YouTube

AR JAU LAIKAS ŠOKTI PRO LANGĄ? (Kaip įveikti nerimą? Kas jį generuoja? Kaip nuo jo pasislėpti? Kaip valdyti dėmesį, kad Tavęs nevaldytų kiti, kad gyventum savo Gyvenimą?) 

DIAGNOZĖ PAGAL NORĄ (Žmogus pateko į ligoninę dėl to, kad vairuodamas automobilį dėmesį nukreipė į pakelę. Šis pokalbis apie tai, kas vyko palatoje, kas ir kodėl taip įvyksta mūsų gyvenime...) 

GYVENIMAS – LYG TAIKINYS (Kaip pataikyti į sėkmę, į tikslą, kaip praktiškai pasinaudoti per sapnus ateinančiais likimo ženklais.) 

APIE TAI, KO NET NESAPNAVAI (Sapnai – tai likimo angelų laiškai, kurios mokantys iššifruoti gauna likimo siunčiamas dovanas.)

LIKIMINIS ŽINGSNIS IR 8 KELIAI (Dažnai siekiančiam tikslo žmogui pritrūksta to lemiamo žingsnio, kuris ir lemtų tą ieškomą tikslą, šventę, sėkmę. Atraskime kartu tuos kelius, kuriais eidami galime padovanoti sau visas likimo skirtas dovanas.

KOKS BŪSI RYTOJ? KOKS RYTOJ BUS TAU? (Šiandien esu dar toks, bet rytoj galiu būti kitoks – tai vienas iš žinomo gydytojo psichoterapeuto Aleksandro Alekseičiko sveikatingumo principų. Šiame pokalbyje ir dalinsimės tais energetiniais principais, kurie galėtų mums padėti įgyti energetinio sveikatingumo galią. Rytoj – tai visas mūsų gyvenimas.) 


KAIP IŠPROTĖJAMA. KAIP NEIŠPROTĖTI (Kartu analizuodami patyrusiųjų depresiją mintis, ieškome loginių sveikatingumo kelių kaip susikurti normalų gyvenimą, kaip išsaugoti gyvenimo energiją.) 


PRARADAI PROGĄ NULIŪSTI – LAIMĖJAI DŽIAUGSMĄ (Praleidai progą nuliūsti – laimėjai džiaugsmą. Liūdesys – džiaugsmo nuodai. O džiaugsmas – tai energija, sveikata, viso gyvenimo kokybę lemiantis veiksnys. Liūdesio mūsų gyvenime tikrai netrūksta, gal net per daug. Todėl ir kviečiu pasikalbėti kaip išvengti liūdesio nuodingų apraiškų, kaip laimėti džiaugsmo energiją.) 


PASVEIK GYVENIMU (Jei nori gyventi kitaip – daryk tai, ko nedarei. Tai tik viena mintis, kuri, priimta į savo gyvenimą, gali pakeisti žmogaus likimą, padėti atrasti visai naujas galimybes. Kartu ieškokime likiminių minčių, gyvenimo atradimų.)

LIKIMINIAI ŽENKLAI IR JŲ ENERGETIKA (Kaip pastebėti tuos Likiminius ženklus, kurie lemia žmogaus gyvenimo sėkmę, gyvenimo grožį, teikia energingumą ir sveikatingumą? Kaip praktiškai jais pasinaudoti, kaip išsaugoti likiminę globą?)

KAIP PRABUSTI LAIMINGAI (Kaip prabundant išgirsti, ką Tau nori pasakyti Likimo angelai, kaip prabusti Gyventi, Gyventi savo gyvenimą.)

KAIP LAIMĖTI SAU NUŠVITIMO ENERGETIKĄ (Kaip pasinaudoti paslaptingąja pasąmonės galia, kaip pereinamųjų procesų metu, keičiant energetinę būseną, praktiškai taikant Lao Siunio pasąmoninius energetinius principus pasiekti nušvitimo gyvybinę energiją.)

PAGAILĖK SAVĘS, KAD... (Pagailėk savęs, kad neišnaudoji to, ką turi, kad neieškai tų savo galimybių, apie kurias net nepagalvoji jų turįs. Būk su savimi, nelik gyvenimo prieškambaryje, naudokis visais energetiniais principais.)

GYVYBINĖ ENERGIJA (Gyvybinė energija – tai pagrindinis veiksnys, lemiantis viso gyvenimo sėkmingumą, džiaugsmą ir energiją.)

 

 

 

 

bei Facebook'e

AR JAU LAIKAS ŠOKTI PRO LANGĄ? 

 

DIAGNOZĖ PAGAL NORĄ 


GYVENIMAS – LYG TAIKINYS

 

APIE TAI, KO NET NESAPNAVAI

 

LIKIMINIS ŽINGSNIS IR 8 KELIAI


KOKS BŪSI RYTOJ? KOKS RYTOJ BUS TAU?


KAIP IŠPROTĖJAMA. KAIP NEIŠPROTĖTI


PRARADAI PROGĄ NULIŪSTI – LAIMĖJAI DŽIAUGSMĄ


PASVEIK GYVENIMU


LIKIMINIAI ŽENKLAI IR JŲ ENERGETIKA


KAIP PRABUSTI LAIMINGAI


KAIP LAIMĖTI SAU NUŠVITIMO ENERGETIKĄ


PAGAILĖK SAVĘS, KAD...


GYVYBINĖ ENERGIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

SUSITIKIMAS-SEMINARAS SU ERŽVILKO BENDRUOMENĖS NARIAIS  

erzvikas_20210925_132748_small.jpgerzvikas_20210925_115113_small.jpg

erzvikas_20210925_141043_small.jpgerzvikas_20210925_141120_small2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

EGOTERAPIJA – NAUJI GYVENIMO LAIPTAI


– Viename susitikime jūs kalbėjote apie egoterapiją, kaip rūpestį savimi. Aš iki šiolei maniau, kad mylėti save yra egoizmas, narcisizmas...

– Deja, taip mąsto daugelis. Ir klysta. Juk žmogus, turėdamas, sakykim, dešimt eurų ir labai norėdamas, niekaip negalėtų kitam duoti šimto eurų, jis negalėtų paskolinti ar padovanoti knygos, kurios neturi. Viską, ką nori duoti kitam, žmogus turi turėti pats. Ir meilės turtai ne išimtis. Jei tu nemyli savęs, negali savo nemeile nieko apdovanoti meile. Ir kitam žmogui taip pat sunku pamilti tave, jei iš tavęs nesklinda meilės bangos, jei tavo širdis plaka tik kaip koks mechanizmas. Tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl žmonės nutolsta, nebemoka ir nebegali bendrauti, kartu darydami didelę skriaudą sau ir artimiesiems. Kad neliktum pasaulyje svetimas, kad pajustum savo esybę, būtina egoterapija.

Atsivertę Tarptautinių žodžių žodyną atrastume, kad ego – tai reiškia aš, o terapija – tai rūpestis, slaugymas, gydymas. Pasiimdami pirmąją (kaip svarbiausią) terapijos žodžio prasmę – rūpestis, praturtiname save prasmingu žodžiu, keičiančiu požiūrį į gyvenimą ir save – egoterapija.

Egoterapija – tai rūpestis savo mintimis, jausmais, visu tuo sudėtingu, reikalaujančiu nuolatinės ir atidžios priežiūros mūsų minčių, jausmų ūkiu.

Egoterapija – tai rūpinimasis savo emociniu, dvasiniu pajėgumu, sugebėjimu vertinti pozityvią gyvenimo vertybę.

O tai ir tik tai apsprendžia viso gyvenimo kokybę, teikia maksimalų gyvenimo džiaugsmą ne kažkur ateityje ar kažkokiame rožiniame pasaulyje, o būtent šiandien, čia, prie esamų gyvenimo sąlygų, prie esamos tvarkos ar netvarkos.

Išeitų, kad norint būti laimingam, gyventi pilnavertiškai vienintelį mums duotą gyvenimą, tereikia skirti pakankamai laiko sau, valdyti savo mintis ir jausmus, puošti savo vidinį pasaulį. Kaip būtų paprasta, jei taip būtų.

Deja! Gyvenimo tempas, tikra ir pačių susikurta konkurencija, tas nuolat mirguliuojantis, raibuliuojantis gyvenimo paviršius visaip išmoningai trukdo gilintis į save, pamatyti savo dvasinį turtingumą, kurį, beje, kaip ir kiek­vieną turtą, reikia užsidirbti. Užsidirbti – vadinasi, sudaryti sutartį su Laiku, su gyvenimo balansu ir jame pirmoje gretoje įrašyti: LAIKAS, SKIRTAS MAN.

Iš esmės, logiškai mąstant, visas gyvenimo Laikas juk ir yra skirtas tik žmogui ir tik jam vienam. Tai gal ir trūksta mums tos logikos? Bet ji duodama nemokamai, ji nereikalauja jokių, išskyrus laiko, investicijų. Tačiau dauguma renkasi būtent kitą investicijų kelią, skiria vis daugiau lėšų vaistams, antidepresantams, gydymuisi, savanoriškam dvasiniam, emociniam neįgalumui.

Daug metų, kaip rašytojas, lektorius, bendraudamas su besigydančiais nuo depresijos Vasaros 5 psichoterapinio skyriaus pacientais, įsitikinau, kad dalis ligonių galėjo būti laimingais kūrėjais, mylinčiais gyvenimą žmonėmis, jei tik būtų nenusigrįžę nuo savęs, jei būtų skyrę laiko pozityvumo paieškai.

Tačiau, deja, abejingi sau ne tik dvasiniai ligoniai, bet ir dauguma mūsų. Dėl to silpnėja ne tik sveikata, bet ir sugebėjimas bendrauti ir su aplinkiniais, ir su savimi, sugebėjimas grumtis su gyvenimo problemomis. O tai dar labiau silpnina sveikatą, menkina savivertę ir t. t. Užburtas ratas sukasi.

Jau senų senovėje M. Montenis yra pasakęs, kad iš visų dvasinių ligų pati didžiausia yra panieka savo esybei. Kitaip pasakius, nevertinantis savęs žmogus negali realizuoti savo galimybių, yra atviras visoms negatyvumo apraiškoms.

Sustabdyti žlugdantį negatyvumo procesą galima tik pozityvumu, pozityviomis mintimis, egoterapiniu dėmesingumu, kurio trūkstant žmogus paklysta savo mintyse, savo logikoje. Štai keletas minčių iš Vasaros 5 pacientų, jau panirusių į depresijos liūną.

Nekenčiu savęs ir manau, kad dėl to kiti nemyli manęs.
Aš depresija uždengiu alkoholį, o alkoholiu – depresiją.
Jei tėvas nemylėjo manęs - vadinasi, esu blogas.
Mano gyvenimas tapo mano antstoliu.
Atrandu sielą, užverstą akmenimis.
Mane vargina žmonės, o vienatvės nemėgstu.
Mane supo negatyvūs žmonės ir aš susirgau jų ligomis.
Nerimas yra, o minčių nėra.
Noriu pailsėti nuo realybės.

Kiekviena mintis turi savo istoriją, savo pradžią, prieš kurią žmogus dažniausiai mąstė sveikai ir vitališkai. Atsitolinimas nuo realybės, nedėmesingumas sau leidžia svetimoms, negatyvioms mintims apsigyventi sieloje. Jos užvaldo jausmus, priverčia daryti nelogiškas išvadas. Pasak A. Alekseičiko, depresija – tai mąstymas ne į naudą. Paanalizuokime kartu bent vieną iš tų ne į naudą minčių: „Mane supo negatyvūs žmonės ir aš susirgau jų ligomis." Juk logiškai mąstant, tą situaciją galima paversti energijos, pilnaverčio gyvenimo siekimu. Taisykime paklydusią mintį taip: „Mane supo negatyvūs žmonės ir aš, matydama jų nepasitenkinimą ir neviltį, ėmiau ieškoti išmintingų, sėkmingų, laimingų žmonių. Aš ėmiau taikyti jų atradimus sau, kurti savo gyvenimą kuo labiau nepanašų į man nemalonių negatyvių žmonių gyvenimus, būti kuo labiau artimesne tiems sėkmingiesiems, laimingiesiems, mylėti save tokią, kokia esu, mylėti save, kad noriu keistis, kilti, kad galiu mylėti save ir kitus."

Mylėti save, kad galėtum savo meile dalintis su kitais, kad galėtum pats pajusti ir įkvėpti kitiems viso Gyvenimo meilę - tokia laimingai mylinčio žmogaus dovana. Dovana sau ir kitiems. To laimės kelio pradžia, jo ištaka – meilė sau.

Būk drąsi, Laura. Mylėk save už tai, kad esi tokia, kokia esi, kad kas rytą pasveikini prasidedančią dieną, kad spindinčiomis akimis eini pasitikti likimo, kuris gali tave apdovanoti dar nepatirtais lobiais. Puošk save karališkomis mintimis, jaunatviškais jausmais, visa širdimi jausk, mylėk viską, kas telpa žodyje Gyvenimas, tavo Gyvenimas.
(Iš knygos Jeronimas Laucius. Minčių klinika. Minčių sveikata – daugiau nei sveikata)

 

Energetinės RESTART pratybos

Žmogaus gyvenimo būdas, santykiai su aplinkiniais, pasitikėjimas savimi ilgainiui suformuoja vidines programas, pagal kurias jis turėtų gyventi sėkmingai, sveikai, nuolat tai papildydamas. Deja, matantiems vien rūpesčius, nejaučiantiems tvirto gyvenimo pagrindo dažnai susiformuoja neproduktyvios, negatyvios, net kenksmingos sveikatai, varžančios veiklumą programos. Jų nepakeitus žmogus lieka nevalingas, liguistas, nekūrybingas.

Aš esu Jeronimas Laucius, psichoterapinių knygų autorius, lektorius, energetinių seminarų ir pratybų vedėjas, Šarlio Latenjė energetinių metodų propaguotojas ir taikytojas.

Naudojantis energetiniu pasąmoniniu Šarlio Latenjė RESTART principu tas negatyvias programas galima ne tik pakeisti naujomis produktyviomis, naudingomis sveikatai bei gyvenimo kokybei programomis, bet ir jas užfiksuoti, įtvirtinti.

Kadangi karantino sąlygomis tiesioginiai seminarai neįmanomi, juos šiuo metu vedu Skype, Zoom ir kt. programomis. Iš vienos pusės tai sudėtingiau, bet iš kitos pusės - net kažkuo laisviau ir dar veiksmingiau.

Visus susijusius su individualaus seminaro pravedimo klausimus paprastai aptariame tel. 8 687 75147, galite parašyti el. p. JeronimasL@gmail.com.

Pokalbio-seminaro ir metodinės literatūros kaina 42 Eur. Apmokėjimas pagal sąskaitą-faktūrą.

Iš norinčių registruotis šioms pratyboms pirmiausia laukiu skambučių, nes būtina nustatyti ar yra pakankamas emocinis nusiteikimas, kurio neturint pratybos nebus veiksmingos ir registruotis nėra prasmės.

 

 

 

Vidinė energetika: stiprina, gydo laimina

Viena iš nesėkmių, dvasinių ir fizinių ligų priežasčių yra vidinės energetikos, kuri lemia ir gyvenimo kokybę, ir žmogaus energingumą, ir sveikatą, praradimas.

Naudodamasis prancūzų psichologo, taikomosios žmogaus energetikos analitiko, seksologo Šarlio Latenjė metodais, kuriuos jis taikė ruošdamas legionierius išgyventi sunkiausiomis sąlygomis, sudariau efektingą metodiką, kaip ne tik atstatyti prarastą gyvenimo, žmogaus vidinę energetiką, bet ir nuolat ją pakrauti, sustiprinti, suaktyvinti.

Tik esant teigiamam  vidinės energijos balansui, žmogus yra pajėgus įveikti visus gyvenimo sunkumus, išsaugoti gerą sveikatą ir pilnaverčio gyvenimo džiaugsmą.

Jei jūs norite įgauti naujų jėgų, atskleisti savo neišnaudotą energetinį potencialą, atrasti prigimtinius gabumus, likti ne tuo, kuo esate, o tapti tuo, kuo galite būti, registruokitės į mano NEMOKAMĄ PRAKTINĮ INDIVIDUALŲ SEMINARĄ.

Aš esu Lietuvos „Žinijos" draugijos lektorius, psichoterapinių knygų („Minčių klinika", „Pats atsisveikinu su depresija", „Jei Tau pasaulis šaltas, sušildyk jį", „Vaistažodžiai" ir kt.) autorius. Konsultantas – žinomas gydytojas psichoterapeutas Aleksandras Alekseičikas.
Kontaktai išankstiniam registravimui: JeronimasL@gmail.com, tel. 8 687 75147.

ŽMOGUS, NETEKĘS GYVENIMO ENERGIJOS, NETENKA IR SAVĘS. Šarlis Latenjė

 

 

 

S. Hinoharos sveikatingumo ir energingumo metodų pratybos 

Plačiai visame pasaulyje žinomas japonų gydytojas S. Hinohara, išgyvenęs 105 metus ir visą laiką dirbęs, sukūrė ypatingą energetinės sveikatos išsaugojimo ir generavimo metodiką. Tos metodikos ypatingumas yra tas, kad ji nereikalauja iš žmogaus nei didelių emocinių, nei protinių pastangų, bet generuoja stiprią pasąmoninę energiją, suteikiančią žmogui sveikatingumo, energingumo, jaunatviškumo galią.

Ši metodika, kurią, remdamasis Z. Froido, A. Alekseičiko, Š. Latenjė sveikatingumo principais, energetiškai pritaikiau prie mūsų laikmečio ir gyvenimo sąlygų, ypatinga ir tuo, kad nereikalauja iš žmogaus ir didelių laiko sąnaudų. Kartą įsisavinus pratybų metu, viską galima atlikinėti vaikščiojant, vairuojant automobilį, pusryčiaujant, miegant, net nieko neveikiant. Tai ypač aktualu esant dideliam gyvenimo tempui, kuris iš Japonijos jau apsigyveno ir tarp mūsų.


Pagrindinės pratybų temos: ENERGETINIAI VEKTORIAI, ENERGETINĖ MANKŠTA, ENERGETINIS NIEKO NEVEIKIMAS, ENERGETINIAI KODAI, ENERGETINIS MIEGAS, ENERGETINIS VAISTŲ GĖRIMAS, ENERGETINIS VANDUO (MAISTAS), ENERGETINĖ SAVIVERTĖ, ENERGETINĖ AISTRA. Spręskite patys, ar tai jums tinkama, ar jūs norite padidinti savo sveikatingumą ir energingumą.

Kadangi karantino sąlygomis tiesioginiai seminarai neįmanomi, juos šiuo metu vedu Skype, Zoom ir kt. programomis. Iš vienos pusės tai sudėtingiau, bet iš kitos pusės - net kažkuo laisviau ir dar veiksmingiau.

Visus susijusius su individualaus seminaro pravedimo klausimus paprastai aptariame tel. 8 687 75147, galite parašyti el. p. JeronimasL@gmail.com.

Pokalbio-seminaro ir metodinės literatūros kaina 42 Eur. Apmokėjimas pagal sąskaitą-faktūrą.


 


Sutaikau net nesutaikomus (ir nuotoliniu būdu) 

Įtemtas gyvenimo tempas, nuolatiniai rūpesčiai ir normaliose gyvenimo aplinkybėse  alina dvasinę, emocinę žmogaus energiją, daro žmogų jautrų kitų asmenų veiksmams, elgesiui, žodžiams, o veikiant karantinui tarpusavio bendravimo santykiai taip paaštrėja, jog, rodos, kad tolimesnis gyvenimas kartu  net neįmanomas.

Todėl kartais buvę  ir artimi  žmonės nebesuvaldo savo emocijų, tampa nebesugebančiais bendrauti, lieka net nesugyvenamais priešais. Deja, kaip ne kartą įsitikinau, abu lieka pralaimėjusieji, abi pusės – nukentėjusiosios.


Pyktis – tai mūsų paklydusi, todėl ir nebesuvaldoma energija. Kuo didesnis pyktis, tuo didesnė mumyse susikaupusi energija, kurią galime ir turime visomis savo pastangomis konvertuoti į normalią emocinę būseną, pažvelgti į save ir į kitą su nauja energetika, su nauju gyvenimo ryto požiūriu.

Neperženkite raudonosios galutinio išsiskyrimo linijos, pabandykime geriau kartu paieškoti to raudonojo kilimėlio, kuriuo vėl  pereitumėte  į naujų santykių atšildymo, sušildymo, galbūt net naujos meilės suliepsnojimo atradimus.

Pasak Montenio, pykti ant kito žmogaus – vadinasi, būti jo vergu. Nevergaukite – gyvenkite kartu tęsdami pradėtą gyvenimą.

Šis susitaikymo principas tinka ir susipykusiais su savimi.


Aš esu rašytojas pozityvistas, egoterapinių ir psichoterapinių knygų (Jei Tau sunku, Tu vienintelis gali, Pats atsisveikinu su depresija ir kt.) autorius, Lietuvos „Žinijos" draugijos Pozityvistų klubo steigėjas ir lektorius.

Jau eilę metų vesdamas individualius pokalbius-seminarus įsitikinau, kad kartais pakanka net vieno tokio individualaus seminaro, kad žmonės, tapę nesutaikomais, gali vėl nuoširdžiai bendrauti, kurti bendrą gyvenimą, saugoti savo ir artimųjų sveikatą, kurią pyktis, nesantaika gadina labiau nei bet kurie kiti faktoriai.

Turėdamas  bendro šeimyninio gyvenimo (be skyrybų 50 metų) asmeninį patyrimą, eilę metų kaupdamas kitų šeimų patirtį, mielai tuo dalinuosi su savo seminarų dalyviais.

Kadangi karantino sąlygomis tiesioginiai seminarai neįmanomi, juos šiuo metu vedu Skype, Zoom ir kt. programomis. Iš vienos pusės tai sudėtingiau, bet iš kitos pusės – net kažkuo laisviau ir dar veiksmingiau.

Visus susijusius su individualaus seminaro pravedimo klausimus paprastai aptariame tel. 8 687 75147, galite parašyti el. p. JeronimasL@gmail.com.

Pokalbio-seminaro ir metodinės literatūros kaina 50 Eur. Apmokėjimas pagal sąskaitą-faktūrą.



GALIMYBIŲ ENERGIJA – GYVENIMO DOVANA

Galbūt kažkas perskaitęs pasakys, kad tai panašu į pasaką, kažkas, nesupratęs minties, galbūt net nedatemps iki paskutinio sakinio. Tačiau, jei tai perskaitytų Z. Froidas – tas pasąmonės karalius – jis, suplojęs rankomis, be abejo pasakytų, kad tai tiesiausias kelias į žmogaus paslaptingąją pasąmonės energetiką, kartais įgaunančią dar didesnę nei stebuklo galią. Jam pritartų ir pats A. Einšteinas, K. Jungas, N. Tesla ir šimtai kitų ieškojusių ir atradusių tai, kas iki jų buvo nežinoma, nesuprasta ar nepriimtina.

Likimas daugeliui yra įkvėpęs drąsią ieškotojo dvasią, daug kas visais įmanomais būdais stiprina save, žadina savo vidines galias, aktyviai konvertuoja visas galimybes į energetines vertybes, priima jas į savo gyvenimo glėbį, tarsi gimdo save iš naujo. Jei jūs esate vienas iš tokių, tai ieškojimo keliu kartu einame toliau.

Visa, kas randasi gyvoje gamtoje, ir pats tobuliausias jos kūrinys – žmogus, sudarytas iš atomų, molekulių, ląstelių. Tų milijardų milijardus ląstelių tvarką prižiūri, žadina jų gyvybinę galią dar daugiau milijardų Nanonaičių. Jie, kaip kokie žavūs karalaičiai nuo ryto iki ryto, nuo pat žmogaus gimimo iki pat gilios senatvės nenuilstamai skrieja, nardo, sukasi tarp tų milijardų ląstelių, budina, įkvepia jas gyvenimui, džiaugsmui, meilei.

Kol Nanonaičių karalystėje darna ir tvarka, tol žmogus jaučiasi sveikas, energingas ir laimingas. Tačiau, deja, kai kada nutinka ir netikėti dalykai. Tie šaunūs smarkuoliai, tie vikrūs sveikatos ir žmogaus laimės saugotojai, jos puoselėtojai kartais taip įsismagina, kad trumpam užmiršta savo priedermę, ima žaisti, išdykauti, o beišdykaudami, kaip ir visi mažyliai – o juk Nanonaičiai yra patys mažiausi iš visų mažylių – sujaukia visą nusistovėjusią tvarką, kuri kartais tampa panaši net į tikrą betvarkę. Žmogus tuomet jaučia nerimą, skausmą, o jeigu ilgiau niekas tų įsižaidėlių nesustabdo, nenuramina, tai žmogus gali ir susirgti, kartais net gana sunkiai.

Tačiau vos tik išgirdę žmogaus prašymą sutvarkyti tai, ką patys sujaukė, milijardų milijardai Nanonaičių meta visus savo išdykavimus ir su visa milijardine, vėl susidrausminusia, armija puola daryti tvarką, gražinti kiekvieną vietelę, ištaisyti, švarinti kiekvieną per išdykavimus ar per aplaidumą paliktą dėmelę.

Net tuomet, kai sujaukta betvarke niekas ilgai nesirūpino, ji tapo visai apleista, rodos, sunkiai besutvarkoma, paskatinti žmogaus didelio prašymo ar gerėdamiesi jo gražiais darbais Nanonaičiai į pagalbą pasikviečia savo ištikimus draugus iš dangaus, iš žvaigždžių, iš saulės. Tie šviesūs dangiški Nanonaičiai milijardais žiburėlių apšviečia kiekvieną apleistą kampelį, nušviečia visus teisiausius kelius, kuriais pakrauti sveikąja gyvybės energija lekia, skuba pulkų pulkai darbštuolių Nanonaičių.

Tos galingos pastangos negali nueiti veltui. Netrukus, lyg žemė, kuri po sausros, atgaivinta sulaukto lietaus, pražysta įvairiaspalvėmis gėlėmis, taip ir viskas, ten, kur darbavosi šaunuoliai Nanonaičiai, vėl tampa naujai gražu, tvarkinga, sveika. Žmogus, tarsi naujai atgimęs, vėl džiaugiasi sveikata, energija, gali drąsiai kurti savo ateitį...

 

Epilogas

Jei žmogus žino, kad už sveikatą turi būti dėkingas ne tik gydytojams, vaistams, bet ir sau pačiam, tai jis nuolat rūpinasi savimi, valdo savo mintis, nukreipia jas į vidinės energetikos klodus, ieško visų įmanomų pasveikimo galių.

Ir nanotechnologijos neturi likti tik technologų nuosavybe. Kas jiems tik nanodalelės, mums tai – Nanonaičiai. Mes visi esame daugiau nei gyvenimo technologai, mes – Gyvenimo kūrėjai, jo saugotojai, brangintojai ir puošėjai.

Ne veltui sakoma, kad tas, kas nebando, visas pergales atiduoda kitiems. Bandykime, siekime pergalės visais įmanomais ir net paslaptingiausiais būdais. Ypač jei pergalės kaina – pats gyvenimas.

Sėkmės!

 

 

 

 

 

GYVENIMO ENERGIJA IR JOS PANAUDOJIMAS
J. LAUCIAUS PASKAITOS IŠPLĖSTINIS TEMATINIS PLANAS

Gyvenimo (gyvybinė) energija – tai tas variklis, jo galingumas, su kuriuo „važiuojame" viso gyvenimo keliais. Nuo to variklio galios priklauso, kokiu tempu galime įsibėgėti, kokiu greičiu galėsime važiuoti, į kokio aukščio kalną turėsime galimybę pakilti.

Nuo gyvenimo (gyvybinės) energijos priklauso mūsų mintys, norai, nuotaika, sveikata. Iš esmės tai nulemia visus mūsų pasiekimus, gyvenimo kokybę. 

Naudojantis energetinio sveikimo principu galima išsivaduoti nuo daugelio ligų, sumažinti vaistų kiekį, įgyti atsparumo dvasiniams bei fiziniams negalavimams.

Energijos šaltiniai slypi kiekviename žingsnyje, kiekviename mūsų, jų galime atrasti visose gyvenimo situacijose. Pradėkime jų ieškoti kiekvieną rytą vos prabudę.

RYTO ENERGIJA. Jos poveikis yra pats didžiausias ir efektyviausias, nes prabudus mūsų sąmonė dar neapsunkinta jokiais dienos rūpesčiais, kasdienėmis problemomis. Tai geriausias laikas ir autohipnozei. Tereikia  su malonumu pasigėrėti, kad aš sveikas, aš graži, aš vyriškas, esu ryžtingas, laimėsiu, esu palaimintas Dangaus ir t. t. Svarbu pasėti pozityvias mintis, kurias galima iš anksto ir užsirašyti.

Taip kartojant kas rytą, suformuosime  sau energetinį  įprotį, kuris padės lengviau įveikti visus dienos sunkumus.

MINČIŲ ENERGIJA. Valdai mintis – vadinasi, pats kuri sau gyvenimą, savo pasaulį. Jei mintys valdo tave, tampi jų vergu, gyveni vergo gyvenimą. Ar tau to reikia? Jei ne – vadinasi, reikia jas valdyti, orientuoti į gyvenimo tikslus, tai yra – dirbti. Darbas – tai mąstymas, tai nuolatinis dialogas, ieškojimas. Pirmiausia reikia bent jau būti su savimi, skirti tam laiko. Pirmi rezultatai džiugina ir pakelia virš kasdienių trukdžių į mąstymo aukštumas ir atradimus.

VAKARO ENERGIJA. Vakare svarbu palaipsniui atitolinti nuo savęs visus dienos rūpesčius, išsivaduoti nuo negatyvių minčių, buvusių situacijų. Kitaip pasakius, išjungti savyje problemų žmogų (kaip, sakykim, kastuvo iš daržo nesinešame į kambarį, taip nereikia „neštis" į vakarą ir dienos vargų). Reikia įsijungti Vidinį žmogų, atsiverti viskam, kuo tiki: malda, stebuklais, likimu.  Pasijausti GAMTOS dalele, dalimi. Harmonizuotis su gamta.

DANGAUS TERAPIJOS ENERGIJA. Vakare išėjus į balkoną ar kiemą žvilgsniu, mintimis „įeiti" į dangų, kvėpuoti Dangumi, susilieti su juo, „praustis" Dangumi. Nustatyti save X  minčių (individualių norų, siekių, galių) priėmimui.

NAKTIES TERAPIJOS ENERGIJA. Naktį žmogus perduoda save pasąmonės autopilotui. Autopilotas jus „nuskraidins" ten, kur buvo jūsų mintys prieš pat miegą. Vadinasi, keletas minučių pozityvaus nusistatymo jums dovanoja 8 valandų energetinę įkrovą. Argi ne verta?

Programiniai principai: pozityvių vakaro minčių nardymas, laukimas plius,  mėgavimasis, pozityvus šifravimas sapno, nakties minčių transformavimas į siekį, sveikatą, energiją.

REZONANSINĖ ENERGIJA. Rezonanso principas veikia kaip ir visuotinės traukos dėsnis. Jau Einšteinas (ir ne tik jis) įrodė, kad  visata – tai energetinių virpesių informacinis laukas, o mūsų emocijos (pyktis, džiaugsmas, liūdesys ir t. t.) turi savo dažnius. Vadinasi, tereikia savo norų (noras – tai energija, išreikšta savo dažniu) virpesių dažnį rezonuoti su visatos informacinio lauko dažniais ir  semtis sau džiaugsmo energijos – tampi sveikas, energingas, mylimas. O Einšteino įžymioji formulė E = mc2 mums padeda tvirtindama, kad energija yra materija, vadinasi, savo norus materializuoti ne tik galima, bet ir būtina.

Spinduliuokit ne bet ką, o tai, ko Jums reikia.

MALDOS ENERGIJA. Tai giluminės egoterapinės ir rezonansinės energijos jausminiai suminė (rezonansinė) energija. (Plačiau gilintis būtina tik individualiai).  Čia galiu tik patarti  išmokti matyti nematoma, jausti  nežinoma... Svarbu: maldos žodžių asmeninimas ir įsiasmeninimas. Ne mažiau svarbus pasirengimas maldai – panašiai, kaip pasiklosi, taip ir išsimiegosi. Malda turi prasidėti dar toli nuo šventovės.

VIZUALIZACINĖ ENERGIJA. Mintyse matyti, jausti save jau pasiekusį tikslą, persikelti į tą būseną, veikti joje kartu su tais, kurie dar tik gali nulemti to tikslo pasiekimą.  Matyti savyje karalių.

STEBUKLO ENERGIJA. Labai individualus stebuklo suvokimas ir jo priėmimas į savo gyvenimą, todėl tą energiją, kuri gali būti ir lemiama, aptariama individualiai. Vieni įsitikinę – jokių stebuklų nėra, kiti – visa, kas vyksta – vien stebuklai. Svarbu būti pasiruošusiam susitikti su stebuklu. Dar kartą perskaitykite apie  rezonansinę energiją.

FANTOMINĖ ENERGIJA. Tai daugelį žmonių klaidinanti energija. Žmogus jaučiasi tarsi būtų kupinas energijos, todėl visai nesirūpina savo dvasiniu gyvenimu, nesidomi pozityvumu (jis įsitikinęs esąs pakankamai pozityvus, todėl jam jo ir nereikia). Jie vargsta, bet patys nemato savo vargo. Jiems patiems tai savaip tinka.

Gaila, bet jiems mažai kuo galima padėti. Reikia gyvenimo pokyčių ar sukrėtimų, kurie išlaisvina juos iš tų fantominių įsitikinimų.

KŪNO ENERGIJA. Teigiama, kad kiekviena kūno ląstelė – tai mini elektrinė, visas kūnas – ištisa elektros gamykla.

Mintimis, giluminiais norais, intuicija reikia pasistengti nukreipti tą elektrinę jėgą į norimą vietą, veiksmą duodant tai jėgai konkrečią užduotį, tikslinę informaciją. Tai turėtų būti nuolatinis ir labai prasmingas savigydos, savivertės koregavimo darbas.

IŠŠŪKIO ENERGIJA. Ja reikia pasinaudoti, kai niekas kitas nepadeda. Tai naujo energetinio laipsnio panaudojimas. Ne veltui sakoma, kad kartais sėkmė ateina ir nesėkmių keliu.

LIKIMO (MEILĖS) ENERGIJA. Tik mylint patį likimą, likimas gali atiduoti savo dovanas (energiją). Belieka tai priimti – nustatyti save priėmimui. Mėgautis tuo, jausti, kada artėja likiminis momentas, kada ateina likiminė mintis, kada minioje susitinki su likiminiu žmogumi.

Gali praleisti ir pačias geriausias progas, bet tik nepraleisk likiminių akimirkų. Būk dėmesingas.

Seminaro metu šie principai detalizuojami, analizuojamas praktinis jų panaudojimas. Dalyviai gali gauti šį planą, pagal kurį gali tęsti savarankišką šių energetinių principų taikymą. Net nedalyvavęs seminare, bet perskaitę šias tezes, gali pabandyti patys susivokti ir nors dalinai jomis pasinaudoti.

Kai kurie energetiniai principai gali būti suprantami tik individualaus pokalbio-seminaro metu.

Sėkmės siekiant žinių bei energijos ir visuose gyvenimo keliuose.

KAS PRARANDA GYVENIMO ENERGIJĄ, TAS PRARANDA SAVE (Šarlis Latenjė)

Primenu: el. p. JeronimasL@gmail.com, tel. 8 687 75147.

Iki  pozityvių susitikimų!

 

Jeronimas Laucius,

leidyklos „Trys žvaigždutės" direktorius,

rašytojas pozityvistas, lektorius

 


Sveiki kolegos – gyvenimo energijos ieškotojai,

Jei jau atkeliavote į šį skyrelį – vadinasi,  Jūsų Gyvenimo energijos akumuliatoriai jau įjungti. Belieka juos nuolat pakrauti ir naudotis ta pačia vertingiausia ir stebuklingiausia energija.

Lankykitės Pozityvistų klube, mūsų svetainėje, skaitykite nuolat papildomą šį skyrelį, susitikime asmeniškai.

 

 

KAIP PASIKRAUTI IR PASINAUDOTI GYVENIMO ENERGIJA 

Gyvenimo energija lemia ne tik žmogaus pasiekimus, bet ir dvasinę sveikatą, padeda atskleisti turimus gabumus, juos tinkamai panaudoti savo tikslams.

Aš esu Jeronimas Laucius, Lietuvos „Žinijos" draugijos Pozityvistų klubo steigėjas, individualių seminarų vedėjas, lektorius, rašytojas pozityvistas, egoterapinių ir psichoterapinių knygų (Jei Tau sunku, Atsisveikinu su depresija, Minčių klinika ir kt.) autorius.

Pagal parengtus individualius praktinius pratimus, veiksmingai taikomą metodinę medžiagą „Kaip pasikrauti ir naudotis gyvenimo energija" vedu praktinius individualius, grupinius pokalbius-seminarus. Pagrindinės nagrinėjamos temos:

1. Kaip prisijungti prie Gyvenimo energijos šaltinių;

2. Gamtos energijos akumuliavimas;

3. Kas lemia Gyvenimo energijos praradimą;

4. Vizualizacijos energijos principo praktinis taikymas;

5. Pasitikėjimo savimi energijos pozityvi paieška;

5. Nakties terapijos energija;

6. Emocinės sveikatos pratimai.

Laukiu visų, kurie turi bent minimalią nuostatą keistis, tobulėti, siekti  gyvenimo pilnatvės. Mano el. p. JeronimasL@gmail.com, tel. 8 687 75147


Gyvenimo energija, kuri iš esmės lemia sėkmę, fizinę ir dvasinę sveikatą, yra tarsi gyvas pačios gamtos sukurtas ir dovanotas visiems žmonėms gyvenimo džiaugsmo variklis. Gyvas – vadinasi, nuolat augantis, jei gerai prižiūrimas, arba vystantis, jei netinkamai juo rūpinamasi.

Tik mokantys pasikrauti ir pasinaudoti ta visiems priklausančia  gyvenimo energija, gyvena sveiką, prasmingą ir sėkmingą gyvenimą. Jie lengvai įveikia visas kliūtis, jiems priklauso didžiausi laimėjimai ir atradimai. Pabandykime įeiti į tą gamtos „elektrinę" ir, gavus leidimą, prisijungti prie gyvybingos energijos kontaktų.

 

 

 

GYVENIMO ENERGIJOS ŠALTINIAI

Reikalingumo sau energija

Reikalingumo gamtai energija

Minčių energija

Gamtos energija

Gyvenimo meilės energija

Pasitikėjimo savimi energija

Veiklos-kūrybiškumo energija

Sužadinimo energija

Sėkmės-fortūnos rezonanso energija

Slėpingoji energija

Likimo priėmimo energija

Maldos energija

Vektorinė energija

Laiko dovanos energija

Kiekvienos energijos dydžio panaudojimas sudaro žmogaus suminę gyvenimo energiją.

 

 

 

KAS LEMIA GYVENIMO ENERGIJOS PRARADIMĄ

Emocinė tinginystė

Stereotipinis mąstymas

Negatyvios informacijos perteklius

Nemeilė sau ir gyvenimui

Tik žinant energijos praradimo priežastis, galima pradėti žengti prie Gyvenimo energijos šaltinių. Sėkmės!

 

 

 

EGOTERAPINĖ MEDITACIJA ARBA GYVENIMO ENERGIJOS ŽENKLAI

Šįkart Tu sugauni likimo siųstą mintį ir jos jau nebepaleidęs, kaip kitais sykiais,  lieki tik su savimi.

Tu įeini į save lyg į kokį didelį parką, kurio tyloje niekieno nedrumsčiamas gali vaikščioti, stebėti, jausti, atrasti...

Kiek tame parke daug takų, takelių! Tu gali eiti kuriuo tik panorėjęs. Tik nuo to pasirinkimo, kuris yra Tavo valioje, ir priklauso kur nueisi, ką atrasi.

Pasukęs link fontano ir stebėdamas  vandens srovių žaismą, jame atrandi gyvenimo energijos ženklą. Fontano srovės, energingai kylančios į viršų, rodos, sveikina patį Dangų, ir primena Tau taip kasryt pasveikinti prasidedančią dieną, su ryto energija siekti naujų pergalių, kurios ir priklauso tik energingiesiems, vadinasi, jau ir Tau.

Kitas takelis, kuri vėl pasirinkai, nuveda Tave prie šaltinio. Tu prisėdi ant suolelio ir apimtas parko ramybės panyri į šaltinio gaivą. Tu stebi, kaip iš dugno veržiasi ritmingai pulsuojanti vandens srovė. Juk taip pulsuoja ir Tavo širdis! Ji, kaip gyvybės šaltinis, dieną naktį, naktį ir dieną, visą Tavo gyvenimą semiasi energijos iš savęs ir visą ją atiduoda Tau per panašius šimtus, tūkstančius upių, upelių, nuo Hipokrato laikų vadinamomis kraujagyslėmis. Žvilgsniu seki ištekančias iš šaltinio tyro vandens sroveles ir jauti, kaip atlėgsta skausmas kairės krūtinės pusėje, lyg būtum išgėręs vaistų, kurių gyvybiškai graži šaknis visada ta pati – cardio.

Cardio – tai širdis, o tie lygiai, ramiai ištekantys iš šaltinio upeliai, nešantys savo skaidrias sroves į kitus upelius, sąmonėje, susitapdinę su kraujagyslėmis, jas atpalaiduoja, išlaisvina nuo kažkada sustingusios įtampos.

Tu pakyli nuo suolelio jausdamas visame kūne lengvumą, minčių skaidrumą, pasuki prie kruopščiai prižiūrėto gėlyno. Tai žmogaus rankų sukurta viso parko puošmena. Ištisa spalvų jūra, kuri pučiant vėjui tarsi žaidžia, kviečia įminti tą grožio mįslę.

Sprendimas ateina pats savaime. Tas rūpestingai išpuoselėtas gėlynas – tai Tavo rūpestis savo sveikata, kurią taip pat reikia nuolat prižiūrėti, saugoti, tuomet ji, kaip tos gėlės, teiks grožio ir jėgų, puoš visą Tavo gyvenimą.

Per parką prabėga lengvas vėjelis, kuris, rodos, Tave apkabina, glosto kojas, rankas, veidą. Tas vėjas – tai mūsų visų emocijos, mūsų visų jausmai. Jis tarsi Tau siūlo pagauti džiaugsmo, kūrybos, energijos bangas ir būti tuo, kuo gali būti, atrasti tai, kuo esi apdovanotas.

Jau pasukęs link išėjimo apsidairai ir netikėtai pats sau nustembi pamatęs, kiek parke daug medžių.  O iš pradžių jų lyg ir nepastebėjai. Juk taip ir Tavo gyvenime ne kartą yra buvę – nepastebėdavai, kas svarbiausia, kas būtiniausia, kas aiškiausiai matoma. Kartais net  nejausdavai, kad gyveni.

Tu dar ilgai neskubėdamas vaikštai savo minčių sukurtais takeliais, eini kur panorėjęs, suki, kur jauti galįs atrasti savo dvasinės ir kūno stiprybės, savo sveikatos, gyvenimo energijos šaltinius. Iš jų semiesi jėgų, kūrybiškumo, azarto ir aistros viskam, kas telpa žodyje Gyvenimas.

Jeronimas Laucius

 

 

DU GYVENIMO KELIAI. KURIUO KELIU EINI TU? 

Skaitydami sukrečiančią faktais ir įkvepiančią aistringu jų konvertavimu į gyvenimo, sėkmės atradimus Nilo Donaldo Volšo (Neale Donald Walsch) tarsi dviejų gyvenimų istoriją, kiekvienas mūsų gali pajausti analogišką jėgų antplūdį, gyvenimo energiją ir naujai nutiesti savo gyvenimo kelią.

PIRMAS MANO GYVENIMO KELIAS
Man gyvenime labai NESISEKĖ. Nesisekė nuo pat mano „pradėjimo"...
Mano tėvas, rūkantis „žolytę" bedarbis, besitenkinantis laikinais kroviko uždarbiais, dingo iš mano gyvenimo, kai tik sužinojo, kad jo nepilnametė mergina (mulatė), dažniausiai uždirbanti iš „naktinio gyvenimo", tapo nėščia. Jį iškart kaip vėjas nupūtė. Todėl aš – BETĖVIS.
Mano nesėkmės tik prasidėjo...
Jaunoji mama, nors ir išnešiojo mane, bet tik išgirdusi mano pirmą riksmą, tuoj pat manęs atsisakė. Taigi aš, silpnas ir bejėgis, tik atėjęs į šį man svetimą pasaulį ir rėkiantis ant visos Visatos nuo beviltiškumo likau VISAI VIENAS.
Toliau – dar blogiau, man viskas fatališkai nesisekė.
Aš buvau labai silpnas ir liguistas vaikas, todėl manęs kūdikystėje niekas neįsivaikino. Ir apskritai, tuo metu, gimęs iš mulatės, praktiškai neturėjau šansų būti įvaikintas, todėl iš lopšelio pakliuvau tiesiai į vaikų prieglaudą.
Na čia tai jau tikrai nepasisekė.
Tai buvo prieglauda „spalvotiesiems". Ko tik ten nebuvo. Aš savo kailiu patyriau viską: kaip mušasi kiniečiai, kaip užgaulioja meksikiečiai ir kaip skaudžiai žnaibosi juodukai.
Su mokslais taip pat nepasisekė.
Prieglaudoje mokytojai ilgai neužsibūdavo ir dažnai keitėsi. Teisybę pasakius, jų net neužtekdavo visų dalykų dėstymui. Taigi ir su mokykla man vėl nepavyko.
Kaip matote, visa mano vaikystė ir jaunystė – vientisa juodų nesėkmių grandinė.

ANTRAS MANO GYVENIMO KELIAS
Kadangi jokios pagalbos ir nieko, išskyrus nesėkmes ir vargus, aš neturėjau, man beliko visa tai konvertuoti į sėkmes ir gyvenimo dovanas. Taigi man gyvenime viskas LABAI SEKĖSI.
O pradėjo SEKTIS nuo pat mano „pradėjimo"...
Man pasisekė, kad mano nevykėlis tėvas dingo iš mano, ir ne ką geresnės mamos gyvenimo visiems laikams. Gal jis pajuto, kad negalės man duoti viso to, kas padėtų man išgyventi. Aš jam LABAI DĖKINGAS už tokį sprendimą.
Kas žino, kuo aš būčiau tapęs ir kas būtų su manimi, jei mano kūdikystė ir vaikystė būtų prabėgusi greta jo kokioje nors landynėje. Galbūt jis intuityviai pajautė, kad šis silpnas vaikelis niekada netaps stipriu būdamas šalia ir todėl tyliai dingo. Aš jam už tai DĖKINGAS.
Man ir toliau labai sekėsi...
Man pasisekė, kad jaunoji mulatė manęs iškart atsisakė. Jei ji būtų mane pasiėmusi iš gimdymo namų, tai aš labai abejoju, ar iš vis būčiau likęs gyvas. O dabar aš gavau šansą, šansą IŠGYVENTI. Aš jai už tai DĖKINGAS.
Pasisekė, nes jos atsisakymas matomai sutelkė mano vidinę energiją, nes jau su pirmuoju riksmu intuityviai supratau, kad gyvenime man nėra kuo pasikliauti, nes aš vienas, kad turiu būti stiprus ir savarankiškas.
Net pagalvoti baisu, kokia būtų buvusi mano vaikystė viešnamiuose ir kur aš būčiau gyvenęs, jei ne tas jos atsisakymas. Todėl aš LABAI DŽIAUGIUOSI.
Toliau dar geriau...
Man pasisekė, kad manęs niekas ir neįvaikino. Galbūt aš, silpnas liguistas vaikas, būčiau turėjęs „šiltnamio sąlygas" ir globą mane įvaikinusių žmonių, bet ar tai man būtų padėję tapti stipresniu ir labiau pasitikinčiu? Kažkodėl manau, kad ne...
Būtent gyvenimas prieglaudoje mane „užgrūdino". Iš kiniečių išmokau muštis, iš juodukų perėmiau „meną žnaibytis", iš meksikiečių išmokau nekreipti dėmesio į užgauliojimus, t. y. išmokau ne tik apsiginti, bet ir pakovoti už save. Ar gi tai ne pasisekimas?
O su mokslai man tai jau tikrai pavyko.
Kadangi mokytojų trūko, tai kelis dalykus mokydavo tas pats mokytojas. Vyresnėse klasėse aš susidraugavau su biologijos mokytoju, kuris mums buvo kaip „vaikščiojanti enciklopedija", nes labai mylėjo savo dalyką ir jį puikiai dėstė. O didžiausias pasisekimas, kad jis mokino ir matematikos, todėl mes galėjom bendrauti kiekvieną dieną. Iš jo dalykų turėjau aukščiausius balus. Kai atėjo laikas rinktis koledžą – net nesuabejojau rinkdamasis tą, kur reikalinga biologija ir matematika.
Vėliau buvo universitetas. Mokslinis darbas, knygos...
Aš TIKRAI gimiau po laiminga žvaigžde ir esu LABAI DĖKINGAS LIKIMUI už sėkmę, kuri gali būti ir Jūsų sėkmė.


Šią garsaus rašytojo Nilo Donaldo Volšo gyvenimo istoriją verta skaityti tiek kartų, kol atrasi savo likimo dovanas ir jomis apdovanosi save.


Kiekviena gyvenimo aplinkybė – tai dovana, o kiekvienoje patirtyje yra paslėptas lobis.
Neale Donald Walsch

 

 

 
 
     
 

UAB „Trys žvaigždutės"
Kalvarijų g. 134-42, LT-08209 Vilnius, tel. +370 687 75147
El.p. JeronimasL@gmail.com