2024-04-19, Penktadienis
En   Ru  
APIE MŪSŲ VEIKLĄ
Leidyklos vadovas-rašytojas
УКРАIНА. Повстання робoтів
KNYGA-ALBUMAS
GYVYBINĖ ENERGIJA
RUOŠIAMA SPAUDAI. Vienoje komandoje su Laiku
ATMINIMO MEDIS
AR JAU LAIKAS ŠOKTI PRO LANGĄ?
TAI, KO NEPASAKO PSICHOLOGAI
LIKIMINĖS INFORMACIJOS PANAUDOJIMAS
PASVEIK GYVENIMU. SEMINARAI
LIKIMINIAI ŽENKLAI
Egoterapiniai sveikatingumo energetikos kursai
IŠSIKALBĖJIMO TERAPIJA
KOKS BŪSI RYTOJ? FB. KTV plius
LAIMĖK GYVENIMĄ (FEP)
LAO SIUNIO SVEIKATINGUMO GYVYBINĖ ENERGETIKA
Energetiniai negatyvumo valymo kursai
Egoterapija. Autohipnozė
Energetiniai seminarai ne tik abiturientams
KNYGYNĖLIS
Knygos darželinukams, pradinukams
Aleksandras Alekseičikas... Dėl savęs, tavęs, nesvetimo
Eksperimentinis seminaras. Alytaus TAU
2024. Bendruomenės
VAISTAŽODŽIAI
Kapo šauksmas. Kur dingo ES?
Vievis. Renginiai. Susitikimai
Kontaktai
     
  Naujas skyrelis „LIKIMINĖS INFORMACIJOS PANAUDOJIMAS“
Giminės genealoginis – Atminimo medis

Mūsų leidykla nuolat ieško originalių idėjų, kurios padėtų žmonėms išleisti tai, kas geriausiai įprasmintų jų gyvenimą, jų atminimą. Šiais metais išleidome dviejų autorių knygas-albumus – tai tarsi gyvas gyvenimo filmas, nes ten skaitytojas mato svarbiausias žmogaus gyvenimo nuotraukas, o skaitydamas užrašus po jomis tarsi girdi tų laikų balsą (plačiau skyrelyje RUOŠIAMA SPAUDAIKNYGA-ALBUMAS).

Rugsėjį kartu su Autoriumi realizavome dar vieną naują idėją – išleidome Vytauto Kuprio ir jo plačios giminės genealoginį medį TEŽALIUOJA KUPRIŲ IR ŽEMAIČIŲ ATMINIMO MEDIS. Knygelyje (12 p.) įamžinta apie 200 artimųjų žmonių vardų, parodyti jų giminystės ryšiai, trumpos biografijos, nuotraukos. Tai tarsi laiškas ateities giminaičiams, kurie atgaivins prisiminimus, atras savo šaknis ir po šimto metų...

Mes kompetentingai padedame parengti knygas, rašome tekstus, patariame visais leidybiniais klausimais, nuoširdžiai bendraujame, kartu džiaugiamės atliktais prasmingais darbais, kartu švenčiame Knygos krikštynas.

Mielai laukiame ir Jūsų.

 

Rašytojas, leidyklos „Trys žvaigždutės“ vadovas

Jeronimas Laucius 

Tel. + 370 687 75147

 

 

kuprys_medis_small.jpg

KIEKVIENAS JŲ VERTAS ATMINIMO 

Sakoma, kad kas nežino savo istorijos – tas neturi praeities, vadinasi, yra tarsi medis be šaknų. Tai tinka ne tik valstybės mastu, bet ir šeimos, giminės, kiekvieno žmogaus gyvenimo atminties išsaugojimo prasmingumui. 

Surinkti, užfiksuoti praeityje gyvenusių ir dabar išsibarsčiusių po platųjį pasaulį artimųjų žmonių vardus, parodyti mūsų giminystės ryšius – buvo sena mano svajonė. Tos idėjos įgyvendinimo ėmiausi dar 2011 metais. Tuomet sudariau savo artimųjų genealoginį medį, kuris susideda iš dviejų dalių, dviejų šeimų: Kuprių – mano Tėvelio ir Žemaičių – mano Mamos – šeimų.

Susidarė netoli 200 įvairiais giminystės ryšiais susietais artimųjų žmonių sąrašas-schema: dvikamienis Kuprių ir Žemaičių Atminimo medis. 

Atspausdintas mūsų šeimų genealoginis medis, tikiuosi, pasklis tarp artimųjų, kurie tai galės perduoti savo atžaloms, jie – sekantiems Kuprių ir Žemaičių giminių tęsėjams. Taip ir sukasi amžinas gyvenimo ratas, kuris ir nesustoja tik mūsų atminties dėka.

Žinoma, per tą laiką yra jau mirusių ar naujai gimusių. Mirusieji išliks užfiksuoti šiame genealoginiame medyje – jie nebus užmiršti, o turėdami šį medį, kiekvienas galės įrašyti naujai gimusius. Tokiu būdu šis mano sudarytas genealoginis medis taps tuo kamienu, kurio šakos tęsis, žaliuos, saugos mūsų artimųjų gyvenimų istoriją.

Dabar mes, Kupriai, visi esame pensininkai. Kažkada buvome jauni ir gražūs, o dabar tik gražūs, nors tas gražumas ne visiems tinka. Turėjau gražias garbanas, o dabar galva – plika kaip delnas, tačiau ji vis dar pilna šviesių minčių ir optimistiškų norų, kurių vieną realizuotą ir laikote dabar savo rankose.

Tarp mūsų giminių yra nusipelniusių artistų, mokslo daktarų, dekanų, gydytojų, inžinierių, mokytojų, ūkininkų, sporto meistrų ir kitų specialybių bei titulų žmonių.

Ir kiekvienas jų vertas Atminties.

 

 

Vytautas Kuprys

 

 
 
     
 

UAB „Trys žvaigždutės"
Kalvarijų g. 134-42, LT-08209 Vilnius, tel. +370 687 75147
El.p. JeronimasL@gmail.com